Úrnapja 2014

Úrnapja 2014.

 

A hagyományokhoz híven az idei úrnapi virágszőnyeg is csodálatos színpompával és gyönyörű mintákkal várta a szertartáson részt vevő híveket.

A férfiak már szombaton felállították a lombsátrakat, vasárnap hajnalban pedig elkészítették a fehér homok alapot, melyet aztán a lányok-asszonyok elkezdhettek virágruhába öltöztetni.

A sablonokkal készített hagyományos minták mellett, rengeteg gyönyörű szimbólum, keresztény motívum került a szőnyegre a szorgos-kreatív kezek nyomán.

A legidősebbektől a legapróbbakig, minden korosztály kivette a részét az alkotómunkából, így a 10 órás ünnepi szentmisére már teljes pompájában várta a virágszőnyeg az ünneplő közösséget.

A körmenetet, a régi sváb hagyományoknak megfelelően a Budakeszi Hagyományőrző Egyesület Fúvós Zenekara és Vegyes kórusa kísérte.

Ez az élő keresztény sváb hagyomány az év egyik legszebb és leglátványosabb keresztény ünnepe a településen, melyen egyre nagyobb számban vesznek részt a budakeszi közösség tagjai és minden jel arra mutat, hogy a fiatalabb generációk is magukénak érzik ezt a hosszú évtizedeken át életben tartott örökséget. A helybélieken és a környező településekről érkezőkön kívül idén a Dunántúlról is érkezett egy busznyi ünnepelni és gyönyörködni vágyó vendég.

Köszönet illet minden aktív résztvevőt, akik idén is gondoskodtak róla, hogy méltó pompa övezze az Oltáriszentség ünnepét!