Szüret a Svábhegyen

SZÜRET A SVÁBHEGYEN

Szeretettel hívják és várják Önt és kedves családját (rokonait, barátait, ismerőseit): Laborfalvi Róza (hétköznap Saly Noémi kadarnagysád), Jókai Mór (civilben Tóth Yózsi kadarnagy), a Kadarka Kör, Hegyvidék Önkormányzata, a Svábhegyi Hagyományőrzők Egyesülete, a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Budapesti Városvédő Egyesület, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Kadarka Szalon, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a 2014-es esztendő Svábhegyi Szüretére

OKTÓBER 3-án (PÉNTEKEN) 14 órára
a Jókai-kertbe (XII., Költő utca 21.)

A műsor első órájának főszereplője a szőlő. Felhordása, taposása – gyerekek is bekapcsolódhatnak! –
Laborfalvi Róza (Saly Noémi) és Jókai Mór (Tóth Yózsi) irányítása mellett zajlik majd. Fellép a Tamási Áron Általános és Kéttannyelvű Gimnázium diákjainak nemzetiségi kamarakórusa, a zsámbéki Lochberg Tánccsoport és a Budakeszi Hagyományőrző Kör Férfi Dalárdája.
Három órakor kezdődik a Szüreti Mulatság. Vendégeink a kóstolójegy birtokában jogot szereznek, hogy megízlelhessék a tavaly itt taposott Budai Vörös borát, a Somlai Pincészet borait, a frissen préselt mustot – emlékpohár jár a jegyhez – s fogyaszthatnak borkorcsolyának a lilahagymás zsíroskenyérből. Szórakoztatásunkról a FOLT együttes zenészei, a Lochberg táncosai, Tauner Tibor óbudai nótafa és barátai, a tangóharmonikás Lukácsi Balázs, hagyományőrző folklórműsorukkal a Tamási Áron Általános és Kéttannyelvű Gimnázium diákjai gondoskodnak.
Ne késsenek! Félhatkor berekesztjük újraszülető budai borunk ünnepét.

Az alábbi sorok két logo (Kadarka Kör, Hegyvidék) közé zárva, mint tavaly
A svábhegyi szüret annak a program- és akciósorozatnak újabb esemény, amelynek már közeli célja: legyen újra BUDAI VÖRÖS, ihassa újra polgár és vendége a klasszikus Budai Borvidék legendás borát.