Budakeszi búcsú

20160807_BKTV_01A budakeszi plébániatemplomot Havas Boldogasszony tiszteletére szentelték az 1700-as évek második felében. Emiatt a templombúcsút a Havas Boldogaszzony ünnepét (aug. 5.) követő vasárnapon tartjuk. Idén ez augusztus 7-re esett.

Az ünnepi szentmisén asszonykórusunk is énekelt.
A szentmise után, mint ahogy már tavaly is, a kivonuló hívekre fehér virágszirmok hullottak a templom tornyából, havazást jelképezve.

A budakeszi egyházközség és Budakeszi Város Német Önkormányzata a Szent László házba hívta a város polgárait. Az esemény előkészítéséből és lebonyolításából egyesületünk tagjai is kivették a részüket. Lehetőség volt elbeszélgetni a régi időkről, amikor még három napig tartó esemény volt a búcsú Budakeszin.
Ismét találkozhattunk a Neckarsulmból érkezett vendégekkel, akik közül sokan a Budakesser Gemeinschaft tagjai és már az előző nap is meglátogattak bennünket.
A jó hangulat érdekében egyesületünk fúvószenekara és kórusa is előadott néhány vidám műsorszámot. Voltak, akik egyik-másik zenekari számra táncra is perdültek.
A kellemes időtöltéshez gulyás leves, hozzá helyben frissen sütött kenyér és kellő mennyiségű innivaló is rendelkezésre állt. A gyermekek is találhattak jó szórakozást, hiszen sokféle érdekes játékot próbálhattak ki az egyházközség közösségi házának kertjében.
A régi vásári hangulatot a templom előtti téren felállított sátrak idézték, ahol mézeskalácsot, cukorkát, könyveket, kerámiákat, kegytárgyakat, játékokat, termelői mézet és még sok egyebet lehetett vásárolni.

 

A Budakörnyék Televízió egy rövid riportfilmet is készített az eseményről.

A vendégek ellátását az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) pályázati támogatása tette lehetővé, amit az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) közvetített számunkra.
Pályázati azonosító: NEMZ-KUL-16-1329

EMMI_logoemet__logo_fekvo_szines_rgb_png

 

 

 

Az itt látható fényképeken kívül egyesületünk fényképtárában is láthatók fényképek a templombúcsúról.