15. Német Nemzetiségi Kórustalálkozó Budakeszin

Egyesületünk 2016. október 1-én 15. alkalommal rendezte meg a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium aulájában a hagyományos Német Nemzetiségi Kórustalálkozóját.

A baráti sváb, német nemzetiségi kórusok meghívásait viszonozva szeretettel láttunk vendégül közülük néhányat. Ebben az évben Budajenő, Zsámbék, Soroksár, Érd mellet, mint új társat, a Várgesztesi kórust hívtuk meg.

Elsőként közös énekkel emlékeztünk meg a kitelepítés 70. évfordulójára, majd sorban következtek a meghívott kórusok. Örömmel hallgattuk, esetleg magunkban énekelve az ismerős dalokat és szívesen hallgattuk a még sosem énekelt dalokat. Minden kórus 6-8 műsorszámot adott elő, kizárólag német, illetve német tájnyelvi (sváb) dalokat.

Egy közös dal eléneklésével zártuk a műsort majd a Hagyományőrző Kör Fúvószenekarának ifjú zenészei fújták a talpalávalót a kedves vendégeknek, akik közül sokan kedvet kaptak táncolni.

A műsor után vacsorával láttuk vendégül a résztvevőket, a fúvószenekar tagjait és kötetlen beszélgetéssel ápoltuk a kapcsolatot a egymással.

A kórustalálkozó megvalósításában kb. 15 fő önkéntes segítő vett részt.
A Hagyományőrző Kör Asszonykórusának tagjai finomabbnál finomabb sütemények készítésével járultak hozzá a rendezvényhez. A segítők nagyobb része a kórus tagjai közöl került ki, de egyesületünk más tagjai és külső (nem tag) barátaink is segítették a rendezvény megvalósítását.

A 15. alkalomra való tekintettel a teljes műsorról videó felvételt is készíttettünk, amit egy alkalmi DVD lemezre sokszorosítottunk. Ebből egy-egy példányt kaptak egyesületünk tagjai és ajándékként küldtünk a résztvevő kórusoknak.

Unser Förderer / Támogatóink

A vendégek ellátásában nagy segítségünkre volt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) pályázati támogatása, amit az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) közvetített számunkra.
Förd.IdN / Tám.azon.: NEMZ-KUL-16-1288

EMMI_logo EMET_logo