Fronleichnam / Úrnapja — 2017

Úrnap ünnepének előkészületei, mint minden évben, már szombaton megkezdődtek, a lombsátrak felállításával. A négy sátor számára használatos fém szerkezeteket összeszereltük és frissen vágott tölgy lombbal borítottuk be, sátorszerűen. A templom környékét takarítottuk és megvártuk, amíg megérkezik a virágszőnyeg alapja, a fehér murva.
Természetesen a szombati napon meg kellett vásárolni a virágszőnyeghez és a templom díszítéséhez szükséges növényeket. A többi díszítőanyagot hagyományosan a hívek így mi is gyűjtögettük kertjeinkben, erdőn, mezőn.
Vasárnap hajnalban már sok szorgos kéz dolgozott a virágszőnyeg elkészítésén.
Először is a murvát kellett leteríteni a templom körül ezzel kötve össze a lombsátrakat. A murvát lapáttal szépen elsimítottuk. Erre lehet a szép motívumokkal, mintákkal és ábrákkal díszített virágszőnyeget elkészíteni.
Díszítésként rengeteg virág, virágszirom és zöld kerül felhasználásra.
Felnőttek mellett sok gyermek, fiatal is részt vett a munkálatokban. Nagyon jó ötleteikkel, kreativitásukkal gazdagították a virágszirmokból kirakott jelképeket, mintákat.

Miközben a körmenet az egyes stációkhoz vonult, egyesületünk énekkara (az asszonykórus és a dalárda közösen) a szokásos német nyelvű stációénekeket énekelte fúvószenekarunk kíséretében.

Az itt látható fényképeken kívül egyesületünk internetes tárhelyén találhatók fényképek az ünnepről.

Unser Förderer / Támogatóink

Az ünnep költségeinek fedezésére idén ismét fel tudtuk használni az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) pályázati támogatását is. A támogatást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) közvetítette számunkra.

EMMI_logo EMET_logo

Förd.IdN / Tám.azon.: NEMZ-KUL-17-1711